DIAGNOSE

In de dorpsvisie van 2014 zijn al tal van problemen aangegeven. Op basis van enkele gesprekken en waarneming komen we tot de volgende diagnose over het centrum van Helden.

De Kaupman functioneert niet
De Kaupman kampt al vanaf het begin met leegstand. Een belangrijk probleem is het introverte karakter van de Kaupman; van buitenaf is het niet aantrekkelijk en uitnodigend, bovendien is het moeilijk te vinden zowel met de auto als voor voetgangers en fietsers. De inrichting van de buitenruimte is hard en niet praktisch.
Lees meer
| Aantal keer vertoont: (597)
Onzichtbare en versleten pareltjes
Helden heeft veel mooie oude panden, een haast verdwenen kapelletje en Beatrixboom. Stuk voor stuk pareltjes maar vaak zijn ze versleten en onzichtbaar. Dat is jammer.
Lees meer
| Aantal keer vertoont: (478)
De hoofdwegen voelen niet veilig
Dwars door ons dorp lopen 2 drukke routes. Een groot deel van het verkeer dat hier rijdt moet hier zijn. Een deel ervan hoeft hier ook niet te zijn. Doordat er zoveel verkeer is én de inrichting en sfeer vooral op dat autoverkeer is gericht voelt het niet altijd veilig
Lees meer
| Aantal keer vertoont: (442)
De trekkers van Helden liggen los van elkaar en versterken elkaar niet
Helden heeft een aantal trekkers. Dat zijn in onze ogen: het Mariaplein, Kerkeböske, de Heldense Bossen, de winkels bij de Kaupman en het uitgaansleven aan de Molenstraat. Ieder van deze kwaliteiten kan zeker wel verbeterd worden. De trekkers zijn onderling niet goed verbonden en versterken elkaar niet, ze concurreren misschien zelfs wel.
Lees meer
| Aantal keer vertoont: (859)
Je kunt door Helden rijden zonder Helden mee te maken.
Vanuit iedere richting kun je, als je door Helden rijdt, de kwaliteiten van het dorp missen ondanks dat de hoofdwegen dwars door het centrum gaan. Afhankelijk van waar je vandaan komt mis je een totaalbeeld van het dorp: of je mist het fraaie Mariaplein, of het Kerkeböske, de Kaupman, de Heldense bossen, of de Molenstraat, of het gevoel dat je in het centrum van een dorp bent.
Lees meer
| Aantal keer vertoont: (510)