Op bovenstaande kaart ziet u het overzicht van het toekomstbeeld. Dit toekomstbeeld geeft de richting aan voor verdere uitwerking. Om een goed gesprek te kunnen voeren over dit toekomstbeeld ziet u hieronder 7 vensters waarachter steeds een onderwerp of deelgebied binnen het toekomstbeeld wordt gepresenteerd. We hopen dat u per onderwerp wilt reageren.

TOEKOMSTBEELD

ARCHIEF - KANSEN VOOR DE KAUPMAN

Let op! U bekijkt nu een archief pagina.

De Kaupman willen we graag versterken tot “onze dorpswinkel”. De mate waarin dat gaat lukken is onduidelijk. Immers er is al jaren leegstand. Daarom leggen we nu 2 toekomstbeelden voor. 

 • In toekomstbeeld 1 wordt ingezet op een 2e trekken zoals een supermarkt.
 • In toekomstbeeld 2 gaan we ervanuit dat leegstaande panden ook ingevuld kunnen worden met bijzondere woonvormen.

 

  

Wat lijkt u het beste toekomstbeeld? Wat hebt u voor aanvullende ideeën?

 

|

Commentaar

 • Ik heb een heel ander plan: Ik zou van de hele Kaupman een woon/zorgcomplex maken zoals in Panningen op de Ringovenstraat. De huidige bewoners kunnen blijven wonen, de overige ruimtes verbouwen voor zorgappartementen. Hier staan zorginstellingen voor mensen met een beperking wellicht voor open. Dan denk ik aan jong volwassen lvg clienten die graag met ambulante begeleiding op maat , maar wel zelfstandig willen wonen. Bakker Bolke zou ik zo laten dan, net als de parkeerplaatsen er tegenover. Maar de kapsalon en ijssalon zou ik een plekje geven rondom het Mariaplein. Bij de huidige friture , b&b en horecagelegenheden geeft dit een knus beeld. Daarom zou ik de "parels" , de oude huizen tegenover de kerk , niet verwijderen. Wel opknappen/in oude staat terugbrengen. De plaats waar nu Palladio en aanliggende verpauperde gebouwen liggen haalt het straatbeeld naar beneden Hier zou ik een appartementencomplex bouwen met op de begane grond de fysio en fitness eventueel aangevuld met huisartspraktijk/apotheek. . En vooral....voldoende groen en parkeerplaatsen. Hier kunnen klanten van de zaken aan de Molenstraat dan ook gebruik van maken. Is dat probleem ook weer opgelost... De PLUS zou een nieuw plekje kunnen krijgen tussen de 2 rotondes mits er voldoende parkeergelegenheid te realiseren is. Of de PLUS op de open plek achter de kerk. Goeie aanrijroute voor de vrachtauto's om te laden/lossen en minder mensen die last hebben van "rammelende karretjes" over de klinkers. Plek voor veel parkeerplaatsen. Ook voor mensen die het centrum in willen.
  23-8-2017 22:03:15 Reageer
  • @Jose: Nog niet zo'n gek idee om de hele Kaupman maar een woonbestemming te geven met een grote factor zorgbeleid. Voor de Plus, belangrijk voor onze dagelijkse levensbehoeften, zou inderdaad een nieuwe plek gezocht kunnen worden. Maar het vergt wel een enorme investering en of dat haalbaar is? Mocht de Kaupman winkelgebied blijven dan zou ik de doorgang naar Roggelseweg verbreden door de pui van één winkel te verplaatsen. Het zal in elk geval meer interactie tussen Roggelseweg en Kaupman opleveren.
   27-8-2017 11:06:34 Reageer
 • N.N
  Mariaplein.Bij regenaachtig weer of na een regenbui een modderpoel,M.i. hetvolgende:Al 13 jaar kan ik het parkeren op Kaaupmanshof volgen.Er zijn ongeveer 40 parkeerplekken.Op vrijdag ,zaterdag en nu ook op zondag is de bezettingsgraad hoog.Echter bij een begrafenis is er onvoldoende plek.Dus kopers gaan naar Panningen,Wat dan opvalt is dat er in Panningen alsmaar parkeerplaatsen bijgemaakt zijn.Terug naar Helden.Och arm 40 plekken.De rest staat langs de straat.Plan 1 is voor mij het duidelijks.Een groter parkeerterrein wat ook nog zichtbaar is.Plan 2 is vragen om moeilijkheden.Aan de roggelseweg zijn 21 parkeerplaatsen.Nu als het mogelijk is voor bewoners.Deze bewoners dien dan op het hofje.te parkeren.Uitgaande van 1 auto per appartement kost dit 35 parkeerplaatsen.Men tekent er nog een appartement bij ----aantat parkeerplaatsen neem aan 10.Het terrein is vol.Als de ingang van "PLUS" aan de Roggelseweg ligt vraagt dit verkeerstechnisch om moeilijkheden.Op en afrit.Met 21 parkeerplaatsen voor "PLUS"zou dit weleens het einde zijn van "DE KAUPMAN".En vergeet niet wat een wethouder enkele maanden heeft laten optekenen in "DE LIMBURGER".Als het aan hem lag zou hij "DE KAUPMAN"het liefst slopen.".
  18-8-2017 16:59:26 Reageer
 • SD
  Allebei de plannen hebben voor en nadelen. De Kaupman ligt zo besloten dat veel winkels afzien van vestiging, logisch........ Woon/zorg ontwikkelen is waarschijnlijk wel een goede zaak. Maar of het woongenot van bewoners van de Kaupman er beter op wordt als aan de toch al drukke Roggelseweg òòk nog de ingang en parkeerplaatsen van de Plus komen te liggen, is nog maar de vraag! Rustig op het balkon zitten is aan de Roggelseweg toch al niet echt mogelijk door het drukke verkeer ( o.a. het laden en lossen van de Plus gebeurt al via deze kant vanaf 's morgens vroeg) . Maar als er ook nog rammelende winkelwagens, open en dicht slaande autodeuren etc. bijkomen, kunnen de balkondeuren beter gesloten blijven. Bovendien zullen er aardig wat parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden aan de Molenstraat en Roggelseweg, aangezien er nu al een chronisch tekort aan is. Succes met besluitvorming!!
  18-8-2017 14:36:20 Reageer
 • Het 2 de voorbeeld zou mijn voorkeur hebben, vooral ook omdat ik denk dat het fijn is om een buurtsupermarkt te hebben, maar concurentie vaak dodend is. Ook zou het fijn zijn als de voorzieningen waar ouderen en mensen met een speciale behoefte noodzakelijkerwijs gebruik van maken bij hun woonomgeving zouden liggen. Denk dan niet alleen aan zorg, maar ook aan zinvolle dagbesteding.
  24-7-2017 7:16:45 Reageer
 • Het 2 de voorbeeld zou mijn voorkeur hebben, vooral ook omdat ik denk dat het fijn is om een buurtsupermarkt te hebben, maar concurentie vaak dodend is. Ook zou het fijn zijn als de voorzieningen waar ouderen en mensen met een speciale behoefte noodzakelijkerwijs gebruik van maken bij hun woonomgeving zouden liggen. Denk dan niet alleen aan zorg, maar ook aan zinvolle dagbesteding.
  24-7-2017 7:16:43 Reageer
 • N.
  Ik denk dat meer winkels in de Kaupman niet haalbaar zullen zijn omdat iedereen toch naar Panningen zal blijven gaan. De ingang zal wel aantrekkelijker gemaakt moeten worden en zorg er verder voor dat de leegstand ingevuld gaat worden door deze te gebruiken voor ouderen en/of zorg.
  20-6-2017 10:58:39 Reageer
 • Een grote trekker voor de Kaupman zou ideaal zijn, ik weet alleen niet of het realistisch is (want dan was die er al geweest). Ik vind met name de hardheid van het parkeergebied niet prettig bij de Kaupman. Zit je lekker een ijsje te eten, kun je dat niet eens onder een boom. Volgens mij kun je de aantrekkelijkheid van het parkeerterrein vergroten door her en der een grote boom te plaatsen dan gaat het ook wat leven, is het niet zo doods. Een duidelijkere entree vanuit het Mariaplein zou mijn inziens ook helpen om de winkels meer zichtbaar te maken en daardoor het gebied aantrekkelijker te maken voor winkels. Een idee zou ook nog zijn om te bekijken of er ondernemers in Helden zijn die zich in de Kaupman willen vestigen: samen oppakken, samen ruimte huren ed.
  15-6-2017 15:23:47 Reageer
 • Je moet doen wat realistisch is. Een tweede trekker in de Kaupman niet realistisch. Nieuwe detailhandel aan het Mariaplein zou heel misschien nog kunnen (men kan elkaar daar wederzijds versterken), maar de Kaupman zou ik gebruiken voor zaken waar behoefte aan is: woningen en appartementen.
  7-6-2017 19:44:06 Reageer
 • Kansen voor de Kaupman als" winkel"gebied kunnen ontstaan door de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de Kaupman te verbeteren. D.w.z. alle panden voor de kerk en ijssalon verwijderen en een open verbinding met de kerk en Mariaplein. Toevoegen van zorg b.v. huisarts, apotheek. Er zou ook gekozen kunnen worden om de Kaupman meer een woon/zorg plein te laten zijn met veel groen en een recreatief karakter. De oude panden voor de kerk zouden dan behouden worden. Een supermarkt met een aantal omliggende winkels, zoals bakker/slager/drogist en voldoende parkeergelegenheid zou dan gerealiseerd moeten worden in het gebied tussen Willem van Hornestraat en van Hovellstraat.
  2-6-2017 12:37:47 Reageer
  • @Mat Gommans: inderdaad welkom om naast de Plus en de Bakker ook een slager en drogist te hebben, locaal in Dorp. Hoef je op drukke zaterdag niet meer naar Panningen. En genoeg parkeerplaatsen blijft een voorwaarde...
   4-6-2017 23:15:48 Reageer
 • Een tweede trekker in de kaupman zorgt voor versterking van het bezoekersaantal en bied kansen voor de kleinere ondernemers. Door de huidige bakker, en de naast gelegen woning te verwijderen, kan een mooi plein voor de kerk ontstaan. Een plein ter breedte van de woning van de deken tot aan het pand (nr 24) van "de dames Dorsers". De huidige bakker zou verplaatst kunnen worden binnen een ruimte in de Kaupman.
  1-6-2017 8:03:57 Reageer
 • Het aanpakken van de entreepoort naar het winkelcentrum strookt niet met de visie van behoud oude mooie panden. Wat ik hiermee bedoel; aan de linkerkant willen wij een mooie, oude pleinwoning afbreken om een nieuw ingang te crieeren naar de Kaupman, en aan de andere kant willen wij pareltjes behouden en oppimpen. Ik zou zeggen breek de huidige entree af om een nieuw ingang te krijgen naar de Kaupman, ipv deze aan te passen in een vorm die totaal niet past in het karakteristieke dorpsbeeld. Tevens maak je het er niet makkelijker op om het autoverkeer in de Kaupman te krijgen doordat zij de voetgangers en fietser dienen te kruisen.
  31-5-2017 13:34:48 Reageer
 • Toekomstbeeld heeft mijn voorkeur. De kaupman heeft nu eenmaal n gesloten vorm. Ik kom er niet voor de gezelligheid.
  30-5-2017 14:22:37 Reageer
 • Doordat ik, wat het Mariaplein betreft, het verkeer via het 'Poortje' naar de Kaupman laat rijden, is in mijn visie de ijssalon dus niet in het 'poortgebouw' gevestigd. De Kaupman door-ontwikkelen met zorg en wonen lijkt mij een goed plan en in combinatie met de kansen voor het Mariaplein zou ik de ijssalon aldaar centraal plaatsen.
  30-5-2017 11:23:28 Reageer

Geef commentaar