Op bovenstaande kaart ziet u het overzicht van het toekomstbeeld. Dit toekomstbeeld geeft de richting aan voor verdere uitwerking. Om een goed gesprek te kunnen voeren over dit toekomstbeeld ziet u hieronder 7 vensters waarachter steeds een onderwerp of deelgebied binnen het toekomstbeeld wordt gepresenteerd. We hopen dat u per onderwerp wilt reageren.

TOEKOMSTBEELD

ARCHIEF - KANSEN ACHTER DE KERK

Let op! U bekijkt nu een archief pagina.

Achter de kerk ligt een open terrein waar vroeger het patronaatsgebouw stond. Dit gebied kan ontwikkeld worden tot een kleinschalig woongebied, een hofje. We zien hier een kans voor bijvoorbeeld zorgwoningen. Daarbij kan er ook een route rondom de kerk en kerktuin worden gemaakt en kan het ‘slagerspad’ worden herstelt. Zo wordt de kerk met de bijzondere gebouwen eromheen beter beleefbaar. Om de parkeerdruk aan het Mariaplein te ontlasten zal er ook ruimte moeten zijn voor parkeren.

Welke toekomst ziet u voor deze plek ?

 

|

Commentaar

 • Begin 2000 is er een rondom de kerk door een specialist een plan gemaakt voor een heemtuin annex kloostertuin. Dat plan ligt nog steeds op het gemeentehuis. Destijds is bedacht de plaatselijke hoveniers het plan te laten uitvoeren en een stuk sponsoring te laten verzorgen. Dan geef je ook kansen aan een paar klassieke concerten aan de zuidkant van de kerk. Het huidige braakliggende terrein achter de kerk was vroeger ook grotendeels groen en ook liep er een ''slechterspedje''. Ik zou die oude sfeer proberen terug te halen. Want het hart van Helden mag best nog wat groener, sfeer verkoopt beter aan aan de eigen mensen en toeristen dan klinkers en horeca herrie!
  27-8-2017 11:00:38 Reageer
 • Hier zou ik de PLUS en veel parkeerplaatsen realiseren. Aanrijroute van de zware vrachtauto's vanuit Kessel en van het lawaai bij laden/lossen zullen minder mensen last hebben daar. Ook moet er voldoende groen (bomen) voor de sfeer aangeplant worden. Een groot plein voor tentfeesten vind ik niet noodzakelijk voor die enkele keer per jaar dat dit plaatsvindt. Dan kan de tent idd ook tegenover Kerkeboske in de wei geplaatst worden.
  23-8-2017 22:38:39 Reageer
 • Een plaats om tenten te plaatsen of grootschalige evenementen te organiseren: dit zou kunnen in de wei tegenover het Kerkeböske en/of op het voetbalveld aldaar. Ook het industriegebied van Panningen is een optie.
  21-8-2017 10:39:17 Reageer
 • Het open terrein achter de kerk: een bijzonder mooi karakteristiek plaatje moet in mijn visie bewaard blijven: deze uitstraling van rust en schoonheid moet behouden blijven. Een hofje, zo geplaatst dat dit fantastische uitzicht behouden blijft, is prima, en met de rest van de ruimte geen parkeerplaats, maar een tuin/grasveld te maken met mooie bomen erin en dieren die er grazen, met een bankje in de buurt. Een moment van bezinning en rust vind ik passen bij deze plek i.p.v. herrie en consumeren.
  18-8-2017 14:22:11 Reageer
 • Beide opties zijn eigenlijk prima. Ik denk dat het vooral afhangt van de keuze die je maakt waar je zorgwoningen gaat vestigen: in de Kaupman, waar nu bs de Fontijn ligt of op deze plek. Als je ze in de Kaupman vestigt dan lijkt realiseren van parkeerruimte hier een goed idee. Dat laat bovendien ruimte om tentfeesten te organiseren of andere grootschalige evenementen.
  7-6-2017 19:54:04 Reageer

Geef commentaar